• De afdeling voetbal bestaat in het seizoen 2022/2023 uit drie seniorenteams, vijf veteranenteams en jeugdteams vanaf de onder 8 tot en met de onder 16. De wedstrijden worden op zaterdag gespeeld.

  Daarnaast is het mogelijk om bij TOB te zaalvoetballen, biljart te spelen en tennis te spelen. De handbalafdeling is gefuseerd met SV Vriendschap tot Vrienschap TOB Combinatie (VTC). TOB kent vriendelijke contributieprijzen en als u lid bent van meerdere afdelingen krijg u korting op deze contributie.

  Tenue
  Het TOB tenue bestaat uit een wit shirt met een blauwe baan in het midden, witte broek en blauwe kousen met witte bies. Ieder TOB lid draagt dit tenue tijdens wedstrijden. Verder is het gebruik van scheenbeschermers verplicht en mag er bij TOB alleen een witte slidingbroek gedragen worden. Een shirt en een broek voor de wedstrijden worden door TOB in bruikleen verstrekt waarbij je een eigen bijdrage doet en een overeenkomst tekent voor de bruikleen. Kousen met TOB logo zijn voor eigen rekening. Deze zijn verkrijgbaar bij de voetbal (zolang er voorraad is) en anders te bestellen via de webshop.

  Verder zorg je zelf voor voetbalschoenen, scheenbeschermers (een verplichting vanuit de KNVB) en kleding om in te trainen. Je tenue draag je alleen tijdens de wedstrijd, tijdens de training draag je eigen kleding.

  Lid worden
  Wilt u lid worden of met een jeugd of (vrienden)team voor TOB uitkomen, schroom niet en neem contact op of meld u aan. 

  Sportpark Oostzanerwerf
  Op sportpark Oostzanerwerf maken we samen met OSV gebruik van de zes aanwezige velden (vier natuurgras, twee kunstgras). Parkeren wordt aanbevolen op de parkeerplaats, die vind je aan het einde van de dijk. Op de dijk mag er tot aan de toegangspoort aan de rechterkant worden geparkeerd, daarna aan de linkerkant. Let op: er wordt regelmatig gecontroleerd en bekeurd.

  Rookvrij sportpark
  TOB wil kinderen een rookvrije sportomgeving bieden. Zo worden zij minder verleid te gaan roken en wordt het schadelijke meeroken voorkomen, want ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door het realiseren van een rookvrij terrein wordt dit voorkomen.

  Algemene ledenvergadering
  Halverwege het seizoen vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. Alle leden en ouders van jeugdleden zijn van harte welkom om mee te praten over de ontwikkelingen binnen de club. 

  Informatie voor jeugdleden
  Hoe ziet het seizoen er uit?
  Het voetbalseizoen (competitie) loopt van september tot en met eind mei/begin juni. Dit is afhankelijk van de speeldagen-kalender die ieder seizoen door de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond) wordt bepaald. In mei en juni vinden ook toernooien plaats.

  Teams
  De minimale leeftijd om lid te worden is 6 jaar. Kinderen tot en met 7 jaar spelen nog geen wedstrijden, maar hebben alleen training en oefenpotjes. Jongens en meisjes spelen samen, we zijn bezig om een apart meidenteam op te richten. De indeling van de teams gaat in principe op geboortejaar.

  Hieronder een overzicht van onze jeugdteams:

  TOB JO8-1
  TOB JO9-1
  TOB JO10-1
  TOB JO10-2
  TOB JO11-1
  TOB JO11-2
  TOB JO12-1
  TOB JO13-1
  TOB JO13-2
  TOB JO15-1
  TOB JO16-1

  Uitleg teamaanduiding, bijvoorbeeld JO13: zijn spelers die na 31-12 in dat seizoen 13 jaar worden.

  Lid worden

  Ieder kind mag 2 keer vrijblijvend meetrainen.

  Daarna zijn er de volgende mogelijkheden:

  1)      Je wordt opgenomen in het team
  2)      Je wordt doorgestuurd naar een ander team (2de team)
  3)      Je mag mee blijven trainen maar nog niet meespelen in de competitie omdat er nog geen ruimte is in het team (je blijft dan trainingslid)
  4)      Er is geen plek om je snel in een team geplaatst te krijgen

  Met wensen qua plaatsing wordt indien mogelijk rekening gehouden, maar je kunt geen indeling in een bepaald team eisen. Indelingen zijn, vooral bij JO08 t/m JO11 veelal tijdelijk. Er kan om verschillende redenen in de samenstelling van een team gewisseld worden. Dit wisselen van samenstelling gebeurt vooral tijdens de winter- en de zomerstop. Verder heeft TOB zich bij teamindelingen te houden aan leeftijdsregels van de KNVB.

  Trainen
  Wij streven er naar om voor ieder team een trainer te vinden, we doen een beroep op alle ouders van TOB jeugdleden om je aan te melden als trainer. Zodra je bij een team ingedeeld bent, maak je kennis met de trainer en wordt je toegevoegd aan de groepsapp van jouw team. De trainer of coördinator deelt de trainingsdagen- en tijden. Als je niet mee kunt doen met een training, meld je dit tijdig. Dit geldt ook als je te laat bent, dit laat je altijd weten. In principe wordt er altijd getraind, tenzij anders aangegeven door de trainer. Afgelastingen van trainingen of wedstrijden zul je in de groepsapp zien. Mocht de trainer een keer niet kunnen trainen, dan kan je altijd aanbieden om de training over te nemen, een potje spelen is namelijk altijd leuk! Wil je meer informatie over trainer worden? Neem dan contact op met jeugd@tobvoetbal.nl en dan vertellen we je graag over wat dit inhoudt.

  Teamleider
  Ieder team heeft een teamleider die begeleiding voor, tijdens en na de wedstrijden en training regelt en die alle zaken organiseert die niet direct met voetbal te maken hebben zoals bijvoorbeeld het regelen van voldoende vervoer bij een uitwedstrijd of de aankondiging van de wedstrijden, taken voor ouders en verzameltijden. Als teamleider ben je in nauw contact met de wedstrijdsecretaris, die jou kan helpen met het verzetten van een wedstrijd en het regelen van een vriendschappelijke wedstrijd of die jou informeert over nieuwe aanmeldingen etc.

  Wedstrijden
  De meeste jeugdteams spelen op zaterdag hun competitiewedstrijd en de meeste seniorenteams op zondag. Er zijn altijd uitzonderingen, dus check dit ook op de voetbal.nl app. Op onze website kun je ook zien wie wanneer speelt. 

  Positief langs de lijn en op het veld, een veilig en vriendelijk sportklimaat
  TOB verwacht dat alle leden en ook de ouder(s)/verzorger(s) zich positief gedragen. Netjes omgaan met elkaar en met de materialen is daar een voorbeeld van. Wij weten best dat voetbal emotie oproept, maar probeer altijd het correcte voorbeeld te geven en spreek elkaar aan als dit niet gebeurt. TOB zal positief gedrag stimuleren en optreden tegen ongewenst gedrag.

  Gedragscode algemeen

  •            We hebben respect voor elkaar, elkaars eigendommen en onze omgeving.
  •            We schelden elkaar niet uit.
  •            Pesten en bedreigen wordt niet getolereerd.
  •            Fysiek geweld is ten strengste verboden.
  •            (Seksuele) intimidatie wordt niet getolereerd.
  •            Er is geen plaats voor racisme en discriminatie binnen onze vereniging.
  •            We lossen problemen op door erover te praten.

  Gedragsregels ouders/verzorgers, ter bevordering van het plezier en de ontwikkeling van de kinderen:

  •            Niet meecoachen, laat de kinderen lekker voetballen. Positieve aanmoediging is natuurlijk prima!
  •            Toeschouwers staan altijd buiten het veld.
  •            Geen gemopper op de scheidsrechter en/of vlagger.
  •            Plezier en de ontwikkeling van de speler is belangrijker dan de prestatie! Wij vragen alle ouders dit aan het kind mee te geven.

  Hoe blijf je op de hoogte?

  Met het mailadres waar je je hebt ingeschreven kan je een account aanmaken bij de Voetbal.nl app. Zo kan je direct alle informatie van je team inzien, zoals het schema en de poule. We hebben voor de hele club een nieuwsbrief waar je je via de website voor op kunt geven. Op onze website en Facebook- en Instagrampagina worden geregeld belangrijke mededelingen gedaan en vind je handige informatie over bijvoorbeeld het trainingsprogramma tijdens schoolvakanties en natuurlijk sfeerimpressies van wedstrijden, toernooien en kampioenschappen.

  Lidmaatschap en inschrijven

  Ben je eruit, heb je de keuze gemaakt en kom je gezellig bij TOB voetballen? Wij wensen je alvast van harte welkom en veel plezier bij TOB!  Aanmelden doe je met het digitale aanmeldingsformulier op de website van TOB. Het verenigingsjaar loopt van 1 juni tot en met 31 mei. Je wordt lid voor tenminste een jaar, of als je tijdens het seizoen lid wordt, in ieder geval t/m 31 mei van dat seizoen. Tussentijdse aanmelding is mogelijk, contributie wordt dan naar rato berekend.

  Je kunt je inschrijven via de volgende link

  Heb je nog vragen? Je kan via mail contact opnemen met jeugd@tobvoetbal.nl