• Remco van Twiller gaat voor een zevende seizoen bij TOB. De trainer en de club waren er snel uit en maakten op de nieuwjaarsreceptie afgelopen weekend de contractverlenging bekend.

  Vorig seizoen werd eindelijk behaald waar al een paar seizoenen voor gestreden werd: promotie naar de derde klasse. TOB werd kampioen en mocht het eindelijk een niveau hoger gaan laten zien. “Eindelijk haalden we wat we wilden, het kampioenschap en promotie. Het was wel een zwaar seizoen. Maar ik ben niet iemand die denkt ‘we zijn gepromoveerd, het doel is bereikt, ik vertrek”, zo blikt Van Twiller terug. 

  De trainer deinsde niet terug voor de uitdaging in de derde klasse. Een pittige, want door de verzwaarde degradatieregeling gaan er 2 ploegen rechtstreeks uit en spelen er 3 nacompetitie. “Ik heb ook meteen al wel wat huiswerk gedaan en gekeken wat er bijvoorbeeld met OFC en De Volewijckers gebeurde. Die ploegen waren allebei gepromoveerd en gingen er ook meteen weer uit. We willen in ieder geval rechtstreekse degradatie voorkomen. Maar in de nacompetitie wil je ook niet verzeild raken. De achtste plaats is dus ons doel.”

  TOB bezet op dit moment de tiende plaats. Vooral met scoren heeft de ploeg moeite. In 10 duels maakten de noord-Amsterdammers pas 9 goals. “Dat moet echt beter in de tweede seizoenshelft. We moeten bijvoorbeeld serieuzer aan de slag met het afwerken op de training. Nu gaan er teveel ballen over de goal, of zelfs over de ballenvanger. Ik moet er zelf misschien soms ook korter op zitten”, bekent de trainer.

  Veel spelers kent Van Twiller al 20 jaar of meer. Daarmee is TOB een unieke vriendenploeg, maar dat maakt het soms juist ook lastig. “Af en toe mag de gezelligheid er misschien even af. We moeten weten wanneer de tijd is om te presteren en wanneer de tijd is voor gezelligheid.” Want die combinatie maakt dat Van Twiller graag langer doorgaat bij TOB: “Ik werk hier met zoveel jongens waarmee ik in de jeugd heb gewerkt. Ik zie mezelf ook niet zo snel ergens helemaal met een nieuwe selectie beginnen. En het is hier goed geregeld, vanuit het bestuur is er ook rust.”

  Vanaf de 20e is het weer tijd om te presteren in de competitie. Dan gaat TOB op bezoek bij hekkensluiter FC Weesp. Een week later treft het nummer 12 Hoofddorp. “Alles valt of staat met die eerste 2 duels. Dat moeten 6 punten zijn”, beseft Van Twiller.

   

  Bron: Het Amsterdamsche voetbal