• Samenwerkingsverband Voetbal Noord officieel van start

  Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk lanceert op 13 april om 12.00 uur officieel het samenwerkingsverband Voetbal Noord. Zeven Noordse voetbalverenigingen hebben hierin aangegeven dat ze op meer vlakken willen samenwerken om gedeelde problemen op te lossen. Met de onthulling van een bord op de poort van deelnemende club HBOK aan de Termietengouw 8, gaat deze samenwerking officieel van start.

   

 • Voetbalclubs in Noord hebben een sportieve concurrentie op het veld, maar kampen tegelijk met dezelfde problemen: te weinig vrijwilligers, trainers die opgeleid moeten worden, te weinig scheidsrechters, trainers die hele teams meenemen naar een andere club, incomplete teams.

  Wat een aantal jaar geleden begon met een gezamenlijke flyer en na wat gesprekken groeide bij clubs langzaam het besef dat samenwerken beter gaat dan alleen. Daarom hebben de zeven voetbalverenigingen (HBOK, TOB, sv Kadoelen, Volewijckers, OSV, De Meteoor en ASV De Dijk) een intentieverklaring getekend. Voor het eerst gaan voetbalclubs in Amsterdam buiten het veld meer samenwerken onder de vlag van Voetbal Noord. 

  Lancering

  De officiële lancering van Voetbal Noord vindt plaats op zaterdag 13 april om 12.00 uur. Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk onthult een bord op de gevel van het gebouw van voetbalclub HBOK, aan de Termietengouw 8, waarop staat dat de club hieraan deelneemt. Gelijktijdig hangen de andere clubs hetzelfde bord op. Lagendijk: “Ik ben er trots op dat de Noordse voetbalclubs de handen ineen hebben geslagen. Samenwerking versterkt het Noordse voetbal. Daarmee bieden wij vanuit Noord uitvoering aan de stedelijke voetbalagenda en, nog belangrijker, zorgen we voor vitale clubs waar Noorderlingen met plezier voetballen. Noordse voetballers én bewoners gaan ervaren dat de voetbalsport steviger wordt georganiseerd en verbeterd.”

  Het stadsdeel en de gemeente vinden samenwerking door (voetbal)clubs erg belangrijk. Voetbal Noord past daar perfect bij: de samenwerking past goed als Noords voorbeeld van de Amsterdamse Voetbalagenda van wethouder Mbarki. Binnen dit samenwerkingsverband wordt gewerkt aan het duurzaam versterken van het Amsterdamse amateurvoetbal. Deze lokale samenwerking past bij de gedachte achter deze stedelijke voetbalagenda. Het stelt deze verenigingen in staat gezamenlijk met hulpvragen te komen. Maar ook om beter als gesprekspartner te kunnen optreden richting gemeente/stadsdeel en KNVB.

  Ook is er vanuit de gemeente al een gezamenlijke training georganiseerd om meer vrijwilligers aan te trekken en dit jaar staat een gezamenlijke trainersopleiding vanuit de KNVB op het programma.